Stiri

4 beneficii aduse de catre implanturi dentare. Iata de ce merita sa se apeleze la un asemenea tratament!

La momentul actual, din ce in ce mai multi oameni au devenit tentati sa apeleze la serviciile unui medic stomatolog atunci cand se confrunta cu anumite afectiuni ale sanatatii, reticenta obisnuita odinioara fiind ceva de domeniul trecutului. Spre avantajul pacientilor, majoritatea metodelor si tratamentelor utilizate au ajuns sa se modernizeze considerabil, fapt care ofera mai multe avantaje concrete.

In prezent, printre cele mai populare tratamente utilizate au ajuns sa se numere si asa-numitele implanturi dentare, aceste lucrari prezentand numeroase calitati extrem de apreciate de majoritatea pacientilor.

Ce beneficii pot fi obtinute de pe urma unui implant dentar?

Dupa cum a fost evidentiat anterior, implantul dentar este recunoscut pentru numeroasele avantaje de care dispune, printre cele mai importante numarandu-se urmatoarele 4 aspecte:

Solutie de durata

Pentru cei care vor sa obtina o solutie de lunga durata, implantul dentar poate reprezenta varianta ideala, atunci cand este ingrijit corect, acesta avand capacitatea sa reziste pana la nu mai putin de 40 de ani. Spre deosebire de protezele dentare, care rezista de obicei in jur de 5-10 ani, implanturile vor face fata cu brio in fata trecerii timpului, fapt care le face cat se poate de apreciate printre randurile pacientilor.

Prevenirea resorbtiei osoase

Ca urmare a disparitiei unui dinte, osul responsabil pentru mentinerea radacinei poate ajunge sa treaca printr-un proces constant de resorbtie, ceea ce, implicit, va duce, pe termen lung, la pierderea unei mase osoase semnificative. Asadar, functiile pierdute de catre dinti vor putea fi recapatate de pe urma implanturilor.

Estetic frumos

Majoritatea implanturilor dentare sunt proiectate in asa fel incat sa reproduca cat mai exact aspectul estetic natural pe care dintele il poseda, fapt care duce la obtinerea unui zambet extrem de frumos ce poate fi mentinut in ciuda inaintarii in varsta.

Structura faciala sanatoasa

Ca urmare a pierderii dintilor, maxilarul poate ajunge sa se deformeze vadit pe termen lung ceea ce, implicit, va genera o fizionomie a fetei mai putin armonioasa. Implantul va putea indeplini si aceasta functie, asigurandu-se ca structura faciala va ramane cat se poate de sanatoasa.

In concluzie, acestea sunt principalele informatii ce trebuie luate la cunostinta.

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa de email nu va fi publicata.

Recomandate