Merită să te asiguri că holul nu este un vestibul aglomerat, inestetic. Un spațiu de intrare în casă bine aranjat va pune musafirii într-o stare psihică confortabilă, de cum pășesc în locuința ta.

Ce poți alege ca mobila de hol? Un scaun confortabil, un dulap de încălțăminte spațios? Poate că da, poate că nu.

Oricum, spune stop pentru totdeauna împiedicării de pantofi și de alte lucruri împrăștiate aiurea pe jos. Gata cu pălăriile, fularele și jachetele puse de-a valma, la vedere! Decide că a sosit vremea amenajării unui hol funcțional, estetic. Poți face minuni chiar și într-un apartament mic de bloc! Doar să vrei cu adevărat asta!

Cu siguranță holul nu ar trebui să fie un soi de cămară pentru diverse articole care nu mai au loc prin casă ori pe balcon. Cu toate acestea, nimic nu te împiedică să aranjezi inventiv un spațiu liber pe perete.

Iată doar câteva trucuri demne de menționat.

1. Investește în obiecte decorative care au și rol funcțional precum:

  • umerașe cu motive florale, în formă de coarne (perfecte pentru un decor în stil scandinav!) sau cu forme geometrice extrem de simple (ideale pentru un hol minimalist);
  • rame speciale pentru postere unde se pot agăța și cheile sau umbrela;
  • o inscripție de bun venit din lemn, care este concomitent și cuier;
  • suporturi pentru chei din lemn pentru toți membrii gospodăriei frumos pictate;
  • suporturi pentru ghivece cu flori suspendate care preferă locurile mai întunecoase etc.

Dacă spațiul îți permite, poți încerca să cumperi un suport de pantofi și un suport pentru umbrele cu forme interesante (preferabil din aceeași colecție) pentru hol sau un obiect care să aibă ambele roluri, de sertar pentru încălțăminte și suport pentru umbrele.

2. Amenajarea holului trebuie să fie în armonie cu cea din camerele adiacente

La început, atunci când începi renovarea și achiziționarea de elemente de amenajare pentru coridorul de la intrare, merită să iei în considerare natura camerelor adiacente.

Cele mai citite articole

Pentru ca holul să fie modern și să pară mai mare, este bine să îl amenajezi în armonie cu sufrageria sau bucătăria. Contrar aparențelor, nu este atât de dificil pe cât ai crede.

Desigur, mobilierul pentru hol este absolut necesar. Cu toate acestea, podeaua în sine poate face diferența. Ideea este că ar trebui să fie cât mai apropiată sau chiar identică de cea din camera alăturată.

Merită, totuși ca să ai în vedere materialul din care urmează să fie realizată. Ar trebui ca acesta să fie rezistent la un trafic mare și ușor de curățat (iarna aducem acasă mult nisip, pietriș ori sare pe încălțăminte). Prin urmare, covorul sau mocheta elegantă sunt acoperiri de pardoseală care trebuie eliminate de la bun început!

3. Acoperiri ale pereților alese cu grijă,  pentru a avea un hol modern

Există mai multe opțiuni în acest sens dintre care poți alege:

  • vopsea lavabilă;
  • tapet lavabil, din vinil într-o culoare uniformă sau cu un model schematic care se repetă;
  • vopsea murală originală cu efect peisaj sau 3D;
  • imitație de cărămidă, beton sau piatră (în funcție de stilul existent în hol);
  • lambriuri din lemn sau lambriuri din plută.

4. Alege mobilier de hol făcut pe comandă

Trebuie să aranjezi totul în hol pentru a te asigura că membrii gospodăriei și oaspeții se pot deplasa liber prin acea zonă. Tocmai de aceea un mobilier pe măsură este soluția ideală. El îți va permite să pui în valoare foarte inteligent întreg spațiul disponibil.

Un dulap spațios pentru hol ar fi bine ca să umple spațiul de la tavan și până la podea. Nu ar trebui să fie prea întunecat când îl deschizi. Va fi util dacă interiorul său este iluminat suplimentar (cu benzi LED sau chiar lămpi cu baterii cu senzori de mișcare on/off).

În partea de sus, pot exista rafturi pentru depozitarea articolelor mai puțin folosite, de exemplu, decorațiuni de sezon sau cizme de iarnă așezate în cutii. Mai jos va rămâne mai mult spațiu pentru îmbrăcămintea des folosită. O altă soluție modernă care ocupă puțin spațiu la un astfel de dulap de hol înalt sunt ușile glisante.

Este greu de imaginat un hol modern fără oglindă, în care să te poți vedea din cap până în picioare. Nu uita nici de ea!

Cele mai citite articole

Recomandate