Diverse

5 cele mai importante criterii când cumperi pantofi pentru copii

Oricât de mult ți-ar plăcea să mergi la shopping pentru a achiziționa încălțămintea copiilor, alegerea perechilor potrivite nu este atât de ușoară precum pare. Pantofii pentru copii trebuie să aibă un aspect plăcut, să fie comozi și aleși în mărimea potrivită, astfel încât cei mici să poată alerga cât este ziua de lungă, fără să se simtă incomod.

De aceea, există caracteristici de care trebuie să ții cont, astfel încât să cumperi cele mai bune perechi de pantofi pentru copii. Află care sunt acestea, din articolul de mai jos!

Mărimea

Cel mai important lucru când vine vorba de încălțămintea pentru copii? Selectarea mărimii potrivite! Dacă știi ce mărime poartă copilul tău la pantofi, te poți orienta mai ușor printre zecile de rafturi cu încălțăminte din  magazine. Pentru că mărimile diferă în funcție de brand, trebuie să cauți modelul potrivit. Măsurătorile se realizează simplu și rapid:

  • Plasează picioarele copilului pe o foaie de hârtie
  • Trasează o linie în dreptul degetelor și încă una în dreptul călcâiului și măsoară distanța dintre cele două linii
  • Măsoară ambele picioare, pentru că nu sunt egale. De regulă, mărimea la încălțăminte se alege în funcție de piciorul mai mare.

Pantofii trebuie aleși în mărimea potrivită – să fie suficient de mari încât să permită mișcarea și suficient de ficși încât să stea pe picior. Obiceiul de a cumpăra pantofi cu una sau două mărimi mai mari este unul greșit, pentru că încălțămintea aleasă corect este esențială în dezvoltarea unui picior sănătos.

Vrei să vezi dacă pantofii sunt buni? Roagă-l pe cel mic să se ridice și să facă câțiva pași încălțat cu noile încălțări. Între călcâiul lui și pantofi ar trebui să fie loc suficient, astfel încât să încapă degetul tău mic. Dacă spațiul este prea mare, înseamnă că pantofii sunt mari. În caz contrar, pantofii sunt prea mici.

Este posibil să nu găsești din prima pantofii în mărimea potrivită. Nu te da bătută și fă mai multe încercări, până găsești încălțămintea perfectă.

Modelul

Din fericire, găsești modele deosebite de pantofi pentru copii, pe care să le alegi în funcție de activitate. Include în garderobă pantofi sport pentru copii, sandale, șlapi și modele elegante, în care cei mici să se simtă confortabil.

Cele mai citite articole

Încălțămintea copiilor trebuie să arate bine, să fie moale și să aibă tălpi flexibile, astfel încât să-și țină echilibrul și să meargă corect, indiferent de vârstă. Dacă ai cumpărat ghete, sandale sau cizme pentru copii, asigură-te că aceste modele sunt foarte flexibile în jurul gleznelor, astfel încât mișcarea să nu fie restricționată.

Materialul

Pantofii pentru copii trebuie să fie confecționați dintr-un material ușor, care lasă picioarele să respire. În acest sens, poți alege modele de încălțăminte din material textil sau piele naturală moale. Evită încălțămintea din piele tare sau materiale sintetice, care favorizează apariția transpirației.

În plus, analizează cu atenție și talpa pantofilor, care trebuie să fie aspră și flexibilă, nu netedă și dură. Motivul este simplu – talpa trebuie să se îndoaie corespunzător atunci când copilul calcă.

Sistemul de închidere

De obicei, părinții preferă încălțămintea cu sistem de închidere de tip scai, în locul siretului, pentru că este mai rapid și mai practic.

Dacă alegi pantofi pentru copii cu șiret, acestea trebuie să fie suficient de lungi pentru a face un nod sigur și îndeajuns de scurte, astfel încât copiii să nu se împiedice când merg sau aleargă.

Forma piciorului

În alegerea încălțămintei pentru copii, trebuie să ții cont și de forma picioarelor. Picioarele celor mici nu conțin oase, ci cartilaje care se osifică treptat, pe parcursul mai multor ani. De aceea, picioarele copiilor sunt delicate și sensibile în momentul alegerii pantofilor nepotriviți.

Alegerea corectă a încălțămintei pentru copii este extrem de importantă pentru o dezvoltare corectă. Cumpără modelele potrivite pentru cei mici, în funcție de criteriile prezentate, astfel încât copiii să se simtă confortabil.

Cele mai citite articole

Recomandate