Stiri

6 avantaje ale polistirenului extrudat

Polistirenul extrudat este unul dintre materialele cu cele mai bune proprietăți de izolare termică, alături de vata minerală și spuma poliuretanică. Dintre acestea însă, polistirenul extrudat iese în evidență grație unor avantaje majore, care pot ajuta beneficiarii să se bucure de confort, dar și de o reducere semnificativă a costurilor cu izolarea. Află care sunt avantajele polistirenului extrudat și cum îl poți folosi pe acesta pentru realizarea corectă a lucrărilor de izolare termică!

Polistirenul extrudat este un excelent material izolator 

Desigur, primul și cel mai important avantaj pe care îl oferă polistirenul extrudat este capacitatea de izolare termică. Polistirenul este un material aerat care nu permite schimburile de temperatură cu exteriorul, astfel că la interior gradul de confort termic resimțit este ridicat. Se poate folosi polistiren extrudat pentru fațade sau pentru interioare, având astfel garanția acoperirii punților termice, adică a zonelor cu potențial ridicat de pierdere a temperaturilor de la interior spre exterior. 

Polistirenul extrudat este foarte rezistent la umiditate

Spre deosebire de alte tipuri de materiale izolatoare, care permit migrarea vaporilor de apă, polistirenul extrudat este un material cu o densitate mare. Practic structura polistirenului extrudat este cu celule închise, iar acest lucru nu permite umidității să migreze prin material. Acest lucru înseamnă o reducere semnificativă a riscului de apariție a condensului și mucegaiului, lucru deosebit de important în context constructiv. 

Polistirenul extrudat este rezistent la solicitări de compresiune

Polistirenul extrudat este un material rezistent și durabil, care rezistă la eforturi de compresiune. Această proprietate face ca acest material să fie ideal pentru utilizarea în aplicații de izolare a fundațiilor, teraselor și pardoselilor, adică nu există riscul ca acesta să se taseze ca urmare a traficului. 

Polistirenul extrudat poate fi folosit chiar și în spații reduse

Cele mai citite articole

Polistirenul expandat este un material izolator cu caracteristici foarte bune, însă dezavantajul major al acestuia este că poate fi folosit cu dificultate în spații restrânse. În acest caz poate fi folosit polistirenul extrudat, deoarece acesta are o grosime mai mică, grație structurii mai compacte. Astfel, polistirenul extrudat poate fi folosit pentru izolarea scărilor de bloc, a zonelor de sub scări sau a zonelor de mansardă în care accesul este relativ restrâns. Materialul poate umple mult mai bine spațiile fără a fi nevoie de soluții de compromis. 

Polistirenul extrudat este ușor de instalat

Ca și polistirenul expandat sau vata bazaltică, polistirenul extrudat poate fi tăiat la dimensiunea dorită. Livrarea acestuia se face sub formă de plăci, însă acestea se pot tăia cu ușurință cu ajutorul unui cuțit sau a unui cutter. Este important de reținut faptul că polistirenul este un material foarte ușor, cu o structură aerată, iar acest lucru îl face ușor de transportat și de montat. 

În același timp polistirenul extrudat nu influențează greutatea proprie a unei clădiri tocmai pentru că nu este un material cu o greutate foarte mare. La instalare este nevoie de folosirea unui adeziv, a plasei și a diblurilor, însă nici la nivelul accesoriilor nu se înregistrează o greutate peste medie, care să influențeze în vreun fel greutatea proprie a clădirii. 

Polistirenul extrudat are un preț accesibil

Polistirenul extrudat nu este un material costisitor, iar acest lucru este deosebit de avantajos pentru lucrări ample de amenajare a izolației termice. 

Acest material extrem de practic poate fi cea mai bună soluție de izolare a interioarelor, a mansardelor și podurilor locuite sau nelocuite, a pardoselilor sau pereților. Alege polistirenul extrudat pentru a realiza lucrări de izolare de calitate, astfel încât interioarele să se transforme în spații confortabile, în care să te simți cu adevărat în largul tău!

Cele mai citite articole

Recomandate