A existat o perioada in istorie cand imbracamintea din in a fost disponibila numai pentru crema societatii: preoti, cavaleri, monarhi. Cu toate acestea, in secolul al XVI-lea, cultura de in a devenit larg raspandita si imbracamintea de in a fost introdusa pentru tot mai multi oameni, conducand in cele din urma la ceea ce avem astazi: o mare varietate de articole de in, asa cum puteti gasi si pe naia.ro.

Oamenii care poarta in spun adesea ca nu isi pot imagina purtand alt material, mai ales vara. Dar este totul adevarat? Ce are inul fata de alte materiale? Din experienta celor de la naia.ro exista cel putin sapte beneficii ale hainelor de in care il fac unic si greu inlocuit.

Durabil

Inul este cunoscut drept cea mai puternica fibra naturala din lume si este mult mai durabila decat bumbacul. Rezistenta fibrei contribuie direct la rezistenta tesaturii din care este confectionata imbracamintea. Astfel, hainele de in sunt de lunga durata.

Usor de ingrijit

Ingrijirea corespunzatoare este importanta pentru hainele de in. Totusi, asta nu inseamna ca necesita un tratament special. Imbracamintea din in poate fi spalata la masina –  tot ce trebuie sa tineti cont este sa folositi apa rece si sa nu folositi inalbitor sau detergenti pentru rufe albe, deoarece acestea tind sa slabeasca fibra. Un alt lucru bun despre lenjerie este ca nu trebuie calcat pentru a arata bine.

Hipoalergenic

Multe persoane sufera de alergii si de diverse afectiuni ale pielii si au ajuns probabil sa observe ca anumite tipuri de tesaturi le provoaca adesea simptomele. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe tesaturi permit umiditatea, care este apoi ecosistemul perfect pentru reproducerea bacteriilor si microbilor. Nu este cazul si pentru in.

Cele mai citite articole

Lenjeria este foarte respirabila, permite aerului sa se miste liber si astfel, elibereaza foarte rapid umiditatea.

Potrivit pentru fiecare anotimp

Cum poate aceeasi tesatura sa va tina si de rece si de cald? Ei bine, asta este doar una dintre calitatile magice pe care le are inul. Este evident ca imbracamintea din in este perfecta pentru vara: este usoara, respirabila, dar oamenii aleg din ce in ce mai multe haine de in si pentru primavara, toamna si chiar iarna.

Multilateral

Indiferent daca va imbracati pentru un eveniment formal, unul corporativ sau vizeaza un aspect mai casual, inul are o capacitate innascuta de fi la moda mereu. Hainele moderne de in vin intr-o varietate de croieli interesante si pot fi decorate cu multe accesorii  – palarii de paie, espadrilele, genti de panza vara, pulovere din lana tricotate si jachete de piele in lunile mai reci.

Moda durabila

Imbracaminte ecologica si confectionata devine din ce in ce mai populara acum. Inul este imbracamintea care intra in mod inerent in aceasta categorie, deoarece cultivarea plantelor de in este mult mai durabila decat cea a bumbacului.

Planta de in este foarte rezistenta, poate creste in sol sarac si necesita foarte putina apa. Mai mult, fiecare parte a plantei de in este folosita apoi la confectionarea tuturor tipurilor de produse, de la imbracaminte din in pana la lacuri.

Confort

Inul este o imbracaminte usoara, respirabila, cu umiditate si termoreglare si astfel, se afla in varful piramidei de imbracaminte confortabila. Dar, de asemenea, hainele de in sunt de obicei concepute pentru a avea o forma potrivita, facandu-le perfecte pentru persoane de toate varstele, dimensiunile si formele.

Cele mai citite articole

Recomandate