Stiri

Carmistin, afacerea condusă de Iustin Paraschiv, atinge culmile industriei de carne din România

Sub îndrumarea antreprenorului Iustin Paraschiv, firma Carmistin își consolidează poziția ca unul dintre giganții din sfera cărnii din România. Dar realizările sale nu sunt doar cifre pe hârtie; ele reflectă un angajament profund pentru calitate, inovare și durabilitate într-un context de afaceri exigent.

Un top recent publicat de Ziarul Financiar, bazat pe cifrele de afaceri din 2021 și 2022, a plasat Carmistin pe locul al doilea, imediat după Smithfield, o entitate cu majoritate de capital chinez, care a cumpărat recent Elit. În 2022, Grupul Carmistin a raportat o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei, având o creștere semnificativă de 44% față de anul precedent.

Această expansiune notabilă în cifra de afaceri evidențiază dedicarea și efortul neobosit al echipei Carmistin. Aceasta nu semnalează doar o victorie financiară, ci și o progresie crucială în drumul lor în domeniul cărnii, punând bazele pentru un viitor strălucit și durabil.

Originea și puterea Carmistin pe piața de carne din România

În 2000, Iustin Paraschiv a fondat Carmistin, capitalizând pe experiența solidă câștigată la renumita companie de mezeluri Ana și Cornel, o tradiție de afaceri care a trecut testul timpului.

Acest bagaj de cunoștințe a fost catalizatorul ascensiunii Carmistin în lumea cărnii din România. Având peste 20 de ani de activitate în sectorul agroalimentar românesc, Carmistin s-a distins prin calitatea excelentă a produselor și prin satisfacerea nevoilor clienților.

Firma pune un mare accent pe crearea de produse de top și pe adoptarea tehnologiilor de vârf în toate sectoarele sale, răspunzând astfel cerințelor fluctuante ale pieței. Eforturile lor sunt împărțite între cele cinci divizii cheie: avicultură, suinicultură, agricultură, producția de furaje, bovină și energie verde.

Secretele succesului Carmistin

Distinctiv pentru Carmistin este faptul că este una dintre puținele corporații românești care controlează 90% din lanțul de producție agrozootehnic.

Cele mai citite articole

Supervizând întregul proces, de la resursele de bază la produsul final, Carmistin se concentrează intens pe asigurarea unei calități superioare în fiecare fază. Aceasta nu numai că îmbunătățește eficiența, dar garantează și produse de înaltă calitate pentru consumatori.

Grupul deține și o rețea de peste 30 de magazine sub brandul LaProvincia, unde în principal se vând produsele lor. Astfel, procesul complet al produselor de carne – de la sursă la consumator – este atent monitorizat și optimizat pentru a oferi o calitate și prospețime de neegalat.

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin: Investiții continue pentru a ne menține pe podiumul firmelor românești!

Cheia succesului lor într-o piață competitivă a fost reprezentată de investițiile strategice.

Prin dedicarea resurselor în mod constant pentru îmbunătățirea fiecărei etape a producției, Carmistin a stabilit standarde ridicate. Fondurile au fost direcționate spre diverse ramuri strategice, subliniind devotamentul lor pentru inovare, durabilitate și excelență.

Acestea au cuprins atât divizia specializată în creșterea animalelor, agricultura ecologică și producția de ouă BIO, cât și secțiunea dedicată surselor de energie verde. În urma acestei strategii, Carmistin se arată gata să înfrunte viitoarele obstacole și să rămână unul dintre fruntașii domeniului cărnii din România.

Pe lângă aceasta, Carmistin este hotărâtă să joace un rol activ în protejarea mediului și în crearea unui viitor sustenabil. Momentan, avansează cu proiecte majore pentru implementarea unor unități de producție de energie electrică și termică în cogenerare de eficiență înaltă. Aceste investiții vor contribui la o reducere semnificativă a impactului ecologic și la eficiența energetică a firmei.

Atingerea topului companiilor din România este dovada vie că strategia lor, investițiile în dezvoltare durabilă, inovație și responsabilitate socială, aduc rezultate concrete.

Carmistin confirmă că excelența nu este un accident, ci un efect al dedicării neîncetate pentru calitate și perfecționare“, subliniază Iustin Paraschiv. Astfel, Carmistin rămâne un model de urmat în domeniul afacerilor și în industrie.

Cele mai citite articole

Recomandate