COVID-19 este o boala infectioasa cauzata de coronavirus, cel mai recent virus descoperit. O testare PCR este un test imunocromatografic rapid pentru anticorpii calitativi ai IgG si IgM impotriva COVID-19 in ser uman, plasma sau sange.

Aceasta boala infectioasa nu a fost cunoscuta pana la recentul focar care si-a avut originea in China, la sfarsitul anului 2019. In acest moment, cazurile de COVID-19 continua sa creasca zilnic pe tot globul.

Cele mai frecvente simptome asociate cu COVID-19 sunt febra, oboseala si o tuse uscata, dar simptomele pot dura pana la 14 zile sa apara, astfel incat este dificil de stiut daca cineva a fost infectat inainte de aparitia acestor afectiuni. Intre timp, persoanele infectate pot raspandi virusul fara sa stie.

Viteza de testare este un factor crucial in gestionarea focarelor. Sa stii daca un pacient are coronavirus inseamna ca lucratorii din domeniul sanatatii stiu sa actioneze: ce tratament trebuie sa ofere; unde sa plaseze pacientii intr-un spital, in special in comunitatile cu sectii dedicate COVID-19; si daca personalul medical care vede pacientul trebuie sa pastreze sau sa utilizeze echipamente de protectie personala.

Caracteristicile produsului test rapid de coronavirus

  • Mai usor: nu este nevoie de echipament special, interpretare vizuala intuitiva
  • Rapid: prelevare rapida cu sange de la degete sau din vene, iar rezultat este gata in 10 minute.
  • Precis: Rezultate cu IgG si respectiv cu IgM, validate folosind PCR si CT.
  • Se aplica pentru pacientii suspecti cu simptome, simptome usoare sau chiar fara simptome, de asemenea, pentru testarea persoanelor cu contact strans cu pacientili infectati si a persoanelor aflate in carantina.
  • Ideal ca instrument de triaj si screening
  • Precizia de 97,8% (IgM) si 99,6% (IgG)
  • Usor de utilizat si de citit, fara a fi nevoie de echipament specializat
  • Intrebari frecventeIdentifica infectia, chiar si in cazuri usoare sau asimptomatice.

Testul rapid de coronavirus identifica raspunsul organismului la coronavirus dupa debutul infectiei si da un rezultat calitativ da / nu in decurs de 10 minute.

Implementarea screeningului rapid pentru COVID-19 are economii uriase de timp si costuri in comparatie cu screeningul de laborator si va ajuta la controlul raspandirii virusului prin identificarea rapida si precisa a infectiei.

Caseta de testare este usor de utilizat, avand nevoie doar de o proba de intepatura pentru a functiona, si functioneaza intr-un mod similar unui test al glicemiei.

De asemenea, acest test rapid de coronavirus poate fi facut de orice persoana, inclusiv de bebelusi si copii mici si nu exista niciun pericol de testare a unei femei insarcinate sau bebelusului sau.

De specificat

Testul rapid de coronavirus nu detecteaza virusul, ci doar prezenta sau absenta anticorpilor IgM si IgG ai SARS-CoV-2 in specimenele de sange integral, sau plasma serul/ plasma pacientilor umani.

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa de email nu va fi publicata.

Recomandate