Stiri

Ce trebuie să știi despre claritatea diamantelor?

Diamantele sunt mai mult decât o piatră prețioasă, elegantă și strălucitoare. Acestea prezintă simboluri profunde, purtate de generații întregi. Bijuteriile cu diamante sunt versatile, nu se demodează niciodată și constituie un cadou deosebit. 

O astfel de bijuterie nu trebuie să lipsească din colecția unei persoane care mizează pe eleganță și care vrea să își completeze ținutele cu accesorii rafinate și strălucitoare. Valoarea diamantelor este incontestabilă, iar aceasta este determinată de câțiva factori, printre care tăietura, culoarea, caratajul și claritatea. 

Ce reprezintă claritatea diamantelor?

Formarea diamantelor naturale are loc în adâncul pământului, ele fiind create într-un mediu definit de presiune și temperaturi ridicate. De aceea, diamantele au uneori imperfecțiuni, mai mult sau mai puțin vizibile, cunoscute ca incluziuni și pete. Gradul de claritate stabilește cât de curat este un diamant, mai precis cât de multe imperfecțiuni prezintă și cât de vizibile sunt ele.   

Există și diamante care nu au astfel de incluziuni, dar se găsesc foarte rar și prețul este unul pe măsură. De cele mai multe ori, aceste zgârieturi sau pete se pot observa doar la microscop sau cu ajutorul unei lupe, însă influențează semnificativ valoarea diamantului. 

În funcție de claritate, diamantele se pot încadra în diferite categorii. De exemplu, cele care nu prezintă nicio incluziune internă sau la suprafață se încadrează în clasa diamantelor fără imperfecțiuni, al căror preț este cel mai mare.  

Cum se alege diamantul în funcție de gradul de claritate?

Cele mai citite articole

Ținând cont de faptul că diamantele fără imperfecțiuni sunt foarte rare și costisitoare, cele mai multe persoane caută bijuterii cu diamante ale căror incluziuni să nu fie vizibile cu ochiul liber. Există numeroase diamante care prezintă astfel de semne, dar care nu pot fi văzute decât printr-o verificare atentă cu ajutorul unui instrument cum este microscopul.  

Astfel, pot fi achiziționate bijuterii cu diamante la un preț avantajos, care să aibă un design impecabil, deși la o inspecție atentă pot fi sesizate anumite imperfecțiuni, care nu au însă impact negativ asupra imaginii respectivei bijuterii. 

De unde se pot achiziționa bijuterii cu diamante?

Bijuteriile cu diamante pot fi achiziționate din magazinele de bijuterii, unde pot fi regăsite bijuterii din aur cu diamante la prețuri accesibile. Multe persoane aleg această variantă deoarece au la dispoziție o gamă variată de bijuterii, regăsite în diferite stiluri, dimensiuni și culori.

De asemenea, achiziționarea bijuteriilor cu diamante de la casa de amanet este o soluție avantajoasă pentru cei care nu doresc să investească foarte mult în aceste bunuri sau pentru cei care nu dispun de un buget relativ mare. 

Așadar, claritatea diamantelor este unul dintre factorii care influențează valoarea acestora. Multe diamante au imperfecțiuni care nu sunt vizibile cu ochiul liber, deci au aproape aceeași strălucire ca diamantele fără incluziuni.    

Cele mai citite articole

Recomandate