Există un curent de opinie care glăsuiește că achiziționarea unui covor în zilele noastre este de modă veche, total desuet. DIn fericire nu toată lumea a îmbrățișat acest trend modernist unde o mobilă living cu un caracter minimalist este suficientă pentru o amenajare interioară 2021 fantastică a camerei de zi dintr-un imobil.

Românii din generațiile mai vechi rămân consecvenți adepții ideii că un covor inteligent ales, personal de către proprietar sau de un designer de interioare priceput, poate schimba radical aspectul respectivei camere, adăugându-i o notă specifică de confort și de opulență. 

Chiar dacă mai multe persoane cumpără același set de mobilă pentru living, covorul nu doar că va face camera mai confortabilă, ci și combină respectivele elemente de mobilier și de decorațiuni interioare într-o compoziție unitară foarte diferită de cele din alte locuințe. 

Nu mai vorbim de faptul că prin România iarna nu-i ca vara, iar covorul va juca un rol semnificativ în materie de confort, deoarece este călduros. 

Cum se potrivește corect covorul la o canapea

În magazinele de specialitate se găsesc covoare cu variate modele, dimensiuni și culori, anume pentru a se potrivi cu diferitele modele de canapele living oferite de producătorii și distribuitorii de mobilă destinată imobilelor rezidențiale.

  1. Locul unde va fi așezat covorul

Cea mai importantă funcție a unui covor living este zonarea spațială. Pentru a alege dimensiunea optimă a acestuia este necesar să se țină seama de:

– suprafața podelei din camera de zi;

– în ce zonă va fi așezat;

– ce mobilier există în acea parte a camerei și dacă va sta pe covor sau nu;

– dacă va exista un echilibru între elementele de interior și covor;

– care este noua împărțire a zonelor din living ce va apărea după așezarea covorului.

Cele mai citite articole

2. Mărimea covorului din living

Înainte de a cumpăra un covor, trebuie făcută o schiță pe hârtie sau pe calculator ca să se vadă cum va arăta concret covorul în cameră. 

Oricum ar fi, specialiștii recomandă ca mai degrabă să se achiziționeze unul mai mare, deoarece poate fi întotdeauna scurtat la nevoie și va fi mult mai impresionant într-o cameră de zi mare, decât unul prea mic, care pare că a intrat la apă.

Efectiv, un covor de dimensiuni reduse trântit ca nuca-n perete fix în mijlocul unui living mare și spațios sau în fața unei canapele impozante și scumpe va strica toată armonia din camera respectivă! 

Specialiștii spun că mărimea covorului trebuie ca să fie suficient de mare încât, atunci când este așezat pe podea, să atingă picioarele mobilierului cu marginile sale.

Un rol important este jucat și de tipul de canapea pentru care se intenționează comandarea online a unui covor. Pentru o canapea de sufragerie, dimensiunile standard ale covorului sunt de circa 1,8 x 2,7 metri pentru o cameră de zi mare și de aproximativ 1,2 x 1,8 metri pentru o cameră de zi mică.

Textura și modelul covorului din living

Ar trebui să acorzi atenția cuvenită texturii și a nuanțelor, deoarece covorul este o parte integrantă a interiorului camerei de zi. Dar nu este suficient doar să alegi un covor care să se potrivească cu culoarea pereților, trebuie să-l combini inspirat și cu mobilierul tapițat. 

O canapea maro din piele sau cu față textilă merge bine cu un covor de aceeași culoare, dar nu într-o nuanță foarte închisă.

Pentru o canapea luminoasă, trebuie să alegeți un covor mai închis, dar se poate și comanda unul multicolor.

O canapea albastră se potrivește chiar și cu un covor alb. Și o canapea neagră va arăta grozav cu un covor de culoarea opusă: alb sau gri deschis. 

Dacă există un model pe canapea cu imprimeuri în dungi, ornamente bogate, atunci este recomandabil să se aleagă un covor mai simplu, poate chiar uni. Și invers: o canapea cu un model simplu, pentru un covor cu model spectaculos.

Au fost momente când oamenii țineau cont de culoarea mobilierului tapițat, dar uitau să compare culoarea covorului cu culoarea generală a interiorului. Apoi au trebuit să schimbe totul din mers, iar acesta nu este sub nicio formă cel mai bun scenariu pentru amenajarea unui living. Odată cu schimbarea mobilierului, covorul va trebui, de asemenea, schimbat, deoarece în puține cazuri acesta se va potrivi în mod ideal cu culoarea și parametrii noului set de mobilier.

Cele mai citite articole

Recomandate