Malaxor versatil si cu eficienta mare

Pentru a obtine cele mai bune rezultate este important sa faci un aluat bun cu aparatele potrivite. Din acest motiv poti alege cel mai bun malaxor care iti va permite sa creezi un aluat perfect. Un malaxor foloseste miscarea planetara, adica doua miscari diferite: rotatia in jurul axei sale si rotatia de-a lungul bolului. Datorita combinatiei acestor rotatii, aluatul este amestecat si lucrat la 360 de grade, permitandu-ti sa obtii aluaturi omogene, bine amestecate si sa dai viata produselor de panificatie si patiserie perfecte si irezistibile.

Pentru a obtine un aluat omogen, produsul trebuie framantat bine timp de multe minute, uneori cu mare efort. Este logic sa automatizezi acest pas de lucru inactiv, in special pentru brutariile sau pizzeriile profesionale care isi fac propriile paste in mod traditional. Acest lucru ofera mai mult timp in bucatarie pentru alte etape de lucru si te poti bucura in continuare de produsele pe care le-ai pregatit singur.

Malaxor  foarte individual cu cateva accesorii

Un malaxor functioneaza deosebit de eficient. Amesteca ingredientele foarte eficient si uniform si uneori chiar obtine rezultate mai bune la amestecare si framantare decat cu mana, in aproximativ o treime din timp. Tot ce trebuie sa faci, este sa umpli bolul malaxorului si sa actionezi butonul de pornire, pentru ca procesul de amestecare si framantare sa inceapa. Dispozitivul se ocupa de framantatul aluatului pentru tine.

Majoritatea malaxoarelor au un cap detasabil, care poate fi echipat cu diverse atasamente. Acest lucru permite dispozitivului sa fie utilizat in mai multe scopuri diferite. Cu diferitele carlige de framantare si amestecare, poti face tot felul de lucrari, cum ar fi amestecarea, framantarea, emulsionarea, baterea si chiar piure. 

Cele mai citite articole

Exista, de asemenea, multe alte accesorii speciale, cum ar fi rasnita sau accesorii speciale pentru paste, si chiar si razuirea sau taierea se poate face cu un malaxor, utilizand accesorii speciale. Desigur, acest lucru nu este posibil cu orice model de malaxor. Ar trebui sa fii atent la caracteristicile malaxoarelor atunci cand cumperi.

De ce ar trebui sa folosesc un malaxor pentru aluat?

Aluaturile facute intr-un malaxor, promit produse deosebit de pufoase. Atat aluatul mai ferm, cat si cel moale, beneficiaza de amestecarea si framantarea uniforma. Aluatul mai moale, in special, beneficiaza de mai mult aer, in momentul in care este batut. Rezultatul este un aluat perfect pentru a coace produse extrem de pufoase, precum paine si chifle. Tipurile de aluat mai ferme beneficiaza de combinarea perfecta a ingredientelor, si datorita framantarii lungi si uniforme, aluatul poate fi prelucrat foarte usor.

Cel mai mare avantaj pentru tine este economia de timp. Daca in timpul framantarii manuale ar trebui sa fii acolo in orice clipa, in cazul malaxorului, acesta functioneaza singur. Nu trebuie decat sa umpli recipientul cu toate ingredientele necesare, iar tu poti face alte lucrari in bucatarie in timp ce aluatul este pregatit.

Miile de exemple deja fabricate, sunt cea mai buna garantie a fiabilitatii si robustetii acestor masini. Transmisia speciala cu curele trapezoidale variabila continuu permite o gama mare de viteze, de la cea mai mica, pana la cele mai mari valori. 

Datorita rezervei mari de putere si robustete excelenta, un malaxor este ideal pentru aplicatii profesionale la un nivel inalt. Accesoriile sunt usor de indepartat pentru curatare, numeroasele piese sunt tratate chimic cu nichel pentru productia alimentara si au trecut cu brio testele de calitate. 

Cele mai citite articole

projectruth
projectruth
Articole: 260