Mulți oameni cred că există trei lucruri care se pot face fără o pregătire adecvată. Primul este să fii soț, al doilea să fii părinte, iar al treilea să fii manager  proiect. Însă, este nevoie de suficient timp și resurse pentru a învăța să acționezi în fiecare dintre aceste roluri. În sine, domeniul managementului de proiect este un bloc separat în management, care este asociat cu implementarea eforturilor de creare a produselor și serviciilor. Un manager de proiect este un specialist care își direcționează toate resursele și cunoștințele pentru a se asigura că proiectul atinge implementarea sa finală. Nimeni nu îl ascultă în mod direct, dar rezultatul final depinde de el.

Structură ierarhică cu alte departamente

Orice companie clasică are o structură ierarhică cu departamente diferite și orice proiect trece prin toate aceste divizii. Pentru a-l realiza, ai nevoie de un specialist care poate coordona acțiunile tuturor domeniilor separat. Cunoștințele principale ale unor astfel de specialiști sunt în domeniul managementului. Abilitățile pe care ar trebui să le aibă un manager proiect, pot fi împărțite  în abilități dificile și abilități ușoare. Primul înseamnă cunoașterea procedurilor și a artefactelor din managementul proiectului, precum și a etapelor activităților proiectului și a ciclului de viață al proiectului. Al doilea înseamnă bunele abilități de comunicare, abilități de negociere, auto-organizare și gestionarea timpului.

Cele mai citite articole

Managerul de proiect nu este legat de specificul afacerii în care lucrează. Procedura de gestionare a proiectului în sine este universală și este despărțită de o sferă sau alta. Dar dacă vorbim despre direcția digitală, este important ca specialistul să înțeleagă programatorii și să poată comunica cu aceștia, așa cum se spune, în același limbaj.

Cererea de manageri proiect este destul de mare

Cererea pentru astfel de specialiști este destul de mare, și, de asemenea, este clar că digitalizarea a pătruns în toate domeniile – acum nu există companii care să funcționeze fără ea. Prin urmare, putem spune că sunt necesari manageri de proiect în industria digitală, iar cererea pentru ei este în continuă creștere. Există, de asemenea, o solicitare pentru specialiști care posedă abilitățile de mai sus și sunt capabili să lucreze cu scrum și kanban.

Poate că ești implicat în managementul de proiect de o viață, dar nu în IT, ci în comerț, producție și alte industrii. Dacă vrei să-ți schimbi fundamental direcția profesională, poți face un curs de manager proiect, și astfel, poți încerca să o iei de la capăt într-un domeniu nou. Și pentru aceasta este necesar să elimini unele lacune. Cursul de manager proiect te pot introduce în industria digitală pentru a naviga în orice situație și pentru a avea întotdeauna la îndemână, cu adevărat instrumentul potrivit. Nu vei regreta dacă vei urma cursurile de manager proiect, deoarece materia din curs este prezentată într-un mod interesant, consecvent și sistematic, iar cursanților li se oferă sarcini practice adecvate.

Cele mai citite articole

Recomandate