Sony a anuntat ca este in grafic cu pregatirea noii console de jocuri PlayStation 3 pentru lansare, in ciuda speculatiilor din industrie potrivit carora lansarea ar putea fi amanata. Data lansarii noii console a Sony a devenit subiect de speculatie in industria jocurilor video care valoreaza 25 milioane $ si in randul studiourilor, producatorilor hardware si altor companii care urmaresc batalia pentru viitoarea generatie a tehnologiei DVD.

Un purtator de cuvant al Sony, a declarat ca aceasta isi pastreaza ca tinta primavara anului viitor pentru lansarea PS3, pentru a-si mentine suprematia pe piata consolelor de jocuri in fata Microsoft, care a lansat de curand consola concurenta Xbox 360. Larry Probs, director executiv al principalului editor de jocuri video Electronic Arts, a declarat saptamana trecuta ca nu crede ca noua consola va fi disponibila inainte de vara anului viitor.

Cele mai citite articole

Consola PS3 este importanta pentru Sony si in a impune tehnologia Blu-ray, viitoarea tehnologie DVD, in fata formatului rival cunoscut ca HD DVD, creat de grupul condus de Toshiba. Miza in razboiul formtelor DVD o reprezinta miliarde de dolari, deoarece studiourile si producatorii de echipamente eletronice doresc o tehnologie prin care sa determine clientii sa cumpere noile playere si discuri care sa redea imagini high-definition. Esecul ajungerii la un format unificat intre cele doua standarde, Blu-ray si HD DVD, s-ar putea sa reediteze situatia din urma cu un deceniu in cazul razboiului VHS-Betamax, care a derutat cumparatorii si s-a transformat intr-o importanta pierdere pentru companii. Multi specialisti din industrie se asteapta ca lansarea Sony PS3 sa-i ofere un avans tehnologiei Blu-ray si sa ofere o baza solida de playere pentru studiourile de la Hollywood care cauta sa vanda DVD-uri compatibile.

Un purtator de cuvant al consotiului Blu-ray a declarat ca grupul se afla in grafic cu lansarea , mentionand ca si alti producatori vor lansa playere Blu-ray cam in aceasi perioada. Rivalul HD DVD, sprijinit de Microsoft si Toshiba, intentioneaza sa lanseze hardware si software tot in primavara anului viitor. Orice intarziere in lansarea PS3 este in favoarea HD DVD.

Cele mai citite articole

Recomandate