Stiri

Ce trebuie să știi despre mașinile de fabricat gheață?

Fie că este vorba de băuturi răcoritoare sau de a avea întotdeauna gheață la îndemână în bucătăria profesională, una dintre acele masini pentru cuburi de gheata HoReCa performante reprezintă o dotare extrem de bună pentru orice unitate HoReCa. Dar știți cum funcționează un astfel de echipament?

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un astfel de aparat frigorific profesional?

La mașinile de gheață pentru uz profesional, apa se introduce automat. La atingerea nivelului necesar, sistemul va începe automat producția de gheață. Se folosește întotdeauna apă filtrată (mai puțin apă minerală) pentru a se asigura calitatea gheții fabricate. 

Fiecare ciclu de producție durează aproximativ 10 – 15 minute. La început este normal ca acele cuburi de gheață să fie neregulate sau mai mici decât ar fi normal. Acest neajuns se stabilizează la scurt timp după pornirea aparatului.

Sfatul specialiștilor este ca să se țină capacul mașinii de produs gheață închis în timpul cât lucrează, deoarece dacă acesta se deschide și se închide repetat se poate genera o creștere a temperaturii și o creștere a timpului de producere a cuburilor de gheață necesare. 

Pe de altă parte, trebuie spus că, în timpul ciclului de fabricație, este normal ca aparatul (mai exact compresorul) să se încălzească. 

Pentru hoteluri, baruri, restaurante sau cafenele, aparatul profesional de produs gheață este în zilele noastre indispensabil. Modelele mai mari necesită o conexiune la un punct de apă curentă, în timp ce modelele mai mici se pot alimenta manual.  

Unele mașini de fabricat gheață mari pot genera fără probleme sute de kg de cuburi de gheață pe zi. 

Cele mai citite articole

Aceste echipamente HoReCa au un rezervor cu izolație termică calitativă și chiar un filtru de apă, care este responsabil într-o mare măsură de garantarea calității gheții ce se obține la final. 

Datorită senzorilor interni, anumite tipuri de asemenea echipamente identifică automat când scade nivelul de apă din rezervor și apoi încep să producă din nou singure cuburi de gheață, fără nicio interferență a operatorului.

Diferența dintre mașinile de făcut gheață acasă și cele profesionale este cel mai adesea capacitatea de producere a gheții, modul de alimentare și, de asemenea, caracterul portabil și compact. Există modele de utilaje pentru produs cuburi de gheață sunt concepute anume ca design pentru bucătării HoReCa, baruri, zone gourmet și chiar pentru petreceri în aer liber liber.

Cum se curăță o mașină de fabricat gheață?

Curățarea cât mai frecventă este esențială pentru a asigura viața echipamentului. În plus, menținerea curată a rezervorului de cuburi de gheață previne posibila contaminare.

La curățare este necesar să se oprească dispozitivul, să se scoată capacul de scurgere și să se elimine toată apa care este încă prezentă în rezervor. Pentru a curăța interiorul (pereți, tavă, colector de cuburi de gheață și rezervor de apă), este recomandat să se folosească o lavetă moale sau un burete  și o soluție diluată cu apă și oțet. Apoi să se clătească foarte bine totul. Nu se folosesc niciodată accesorii de curățare care au o acțiune abrazivă, precum ar fi bureții din oțel. 

Dacă urmează să se transporte, unghiul de înclinare al respectivului echipament profesional  nu trebuie ca să fie mai mare de 45 grade. Acest lucru previne problemele ce pot apărea la compresor. 

De unde este bine să fie cumpărat un aparat de fabricat gheață premium?

TC Romania Crown Cool este o companie cu mare notorietate de piață deoarece produsele sale sunt dezvoltate conform celor mai stricte standarde internaționale de calitate, toate pentru a asigura o eficiență și o durabilitate cât mai mare a dotărilor HoReCa. 

Intră pe tcromania.com pentru detalii!

Cele mai citite articole

Recomandate