Există cămăși clasice care – oricum ar fi – nu se vor demoda niciodată pentru că sunt o componentă fundamentală, elementară a garderobei pentru bărbați. În mod regulat cele mai importante elemente esențiale pentru bărbați sunt modelele de camasi albe barbati. Povestea cămășii albe începe încă din vremurile victoriene. Pe atunci nu avea ștampila de bază, așa cum se întâmplă astăzi. 

Dimpotrivă: hainele curate (de culoare deschisă) erau considerate un semn al bogăției, deoarece doar cetățenii bogați aveau ocazia să le schimbe și să le cureţe des. Cămașa albă a fost punctul culminant al luxului, și practic culoarea albă este probabil cea mai sensibilă nuanță. Astăzi, cămașa alba bărbați este considerată o componentă esențială a îmbrăcămintei formale și a codului vestimentar pentru ocazii speciale.

Cum arată cămașa albă perfectă și cum se potrivește?

În primul rând, ocazia trebuie să fie crucială. Cămășile de afaceri, care sunt purtate în principal sub o jachetă, sunt supuse mult mai multor reguli decât cămășile casual. Când vine vorba de o cămașă albă pentru birou, potrivirea perfectă este undeva între strâns și supradimensionat. Ar trebui să te poți mișca liber fără restricții, dar nici nu ar trebui să se simtă ca un hanorac. Practic, este mai bine să fie puțin mai largă decât prea îngustă.

Cămăşi albe bărbați – guler

Cele mai citite articole

Forma și tipul gulerului depind de restul aspectului. Gulerul Kent este un model complet, care se potrivește cu aproape fiecare tip de costum și poate fi purtată cu sau fără cravată. În cazul în care nu ești sigur, este recomandabil aproape întotdeauna să utilizezi acest tip de guler. Gulerul de rechin cu deschiderea largă este ceva mai festiv – trebuie întotdeauna să-l combinați cu o cravată, chiar dacă ținuta nu este pentru birou, ci pentru un eveniment festiv.

Modelele casual cu guler stand-up sunt în prezent foarte populare. Nu ai nevoie nici de cravată, dar ar trebui să fii deosebit de atent atunci când alegi costumul sau restul look-ului. Un costum de seară negru, ușor strălucitor, se potrivește bine cu o cămașă alb sport, cu nasturi, care poate fi combinată cu o jachetă din jersey. Probabil cel mai festiv dintre toate gulerele este gulerul cu aripi. Acesta este combinat doar cu un papion.

Cămăși bărbați – Material

În plus față de potrivirea corectă, cel mai important factor pentru calitatea optică este materialul. Alege cu înțelepciune și evită un procent prea mare de fibre sintetice. Deși fac curățarea mai ușoară și fac cămașa puțin mai rezistentă la pliuri, transformă rapid piesa bună într-o saună portabilă. De aici și regula generală: nu economisi niciodată atunci când cumperi camasi barbati. Preferabile sunt materialele in, bumbac sau combinație 55% bumbac și 45% PES. Alegerea materialului cămășii se face în funcție de anotimp. 

Cele mai citite articole

Recomandate