Stiri

Contract de factoring cu o bancă sau cu o companie nebancară?

Contractul de factoring este un contract în baza căruia o firmă își vinde facturile, pe care clienții urmează să i le plătească la termen, unei companii de factoring. Astfel, firma obține o finanțare rapidă, fără a apela la un împrumut, iar compania de factoring urmează să obțină banii de la clienții firmei, în schimbul unui mic comision. 

Dacă ai stabilit deja că factoringul este soluția de finanțare potrivită pentru afacerea ta, următorul pas este să identifici cea mai bună companie de factoring. Există o mulțime de instituții diferite dintre care să alegi – deci de unde știi care este cea mai bună? 

Ce este o companie bancară de factoring?

Important de știut este că factoringul este o tranzacție între o firmă și o terță parte (instituția de factoring sau factor) care oferă rapid numerar în schimbul unor creanțe de încasat și/ sau alte active. O firmă își poate folosi facturile (conturile de încasat) către factor pentru a obține numerar. 

O companie bancară de factoring folosește aceiași pași ca o instituție nebancară de factoring. Există multe diferențe între companiile tradiționale de finanțare și băncile care oferă factoring. Fiecare are propriul mod de a defini tipurile de factoring disponibile.

Companie independentă vs. Factoring bancar

Deși obiectivul general al factoringului este același, alegerea furnizorului potrivit este esențială. Să rezumăm diferențele.

Companie de factoring independentă

Cele mai citite articole

Companiile de factoring independente lucrează cu firme care trebuie să accelereze fluxul de numerar și care ar putea fi refuzate de o bancă. O firmă cu clienți solvabili poate fi eligibilă pentru o instituție nebancară de factoring, chiar dacă nu se poate califica pentru un împrumut. 

În cazul în care business-ul tău are dificultăți cu fondurile, ai un grad de îndatorare ridicat ori nu deții garanțiile necesare obținerii unui credit, poți apela la aceste servicii.

Prin factoring, o firmă poate obține lichidități în schimbul cedării facturilor emise și neajunse la scadență. În plus, firmele de factoring asigură managementul acestor creanțe și pot asigura și riscul de neplată. 

Companie de factoring bancar

Un factor bancar lucrează cu multe afaceri care sunt considerate în afara ideii de credit tradițional. Multora dintre aceste afaceri li s-a spus „nu” de la o bancă pentru un împrumut comercial, dar încă sunt candidați puternici pentru a lucra cu o bancă care oferă factoring. Firmele care lucrează cu o bancă ce oferă servicii de factoring pot avea, de asemenea, o tranziție mai ușoară la un împrumut comercial la o dată ulterioară.

Spre deosebire de multe companii independente de factoring care lucrează cu mai multe surse de finanțare, o bancă acționează ca o sursă directă de fonduri și elimină intermediarul.

Cele mai citite articole

Recomandate