Stiri

Crezi ca ai nevoie de un aparat dentar? Iata cum poti afla si pentru ce solutii poti opta!

Aspectul fizic este tot mai important pentru oamenii din ziua de astazi, iar frumusetea zambetului face si ea parte din estetica unei persoane. Cu toate acestea, un zambet frumos trebuie sa fie, in primul rand, sanatos, cu dinti drepti si albi. 

De aceea, purtarea unui aparat dentar pentru corectarea pozitiei dintilor nu mai este un tratament stomatologic dedicat exclusiv copiilor, ci oameni de toate varstele pot apela la aceasta solutie pentru obtinerea zambetului visat. 

In ce situatii este necesar un aparat dentar? 

In general, persoanele care au dintii strambi, departati sau incalecati, au nevoie de un aparat dentar pentru a le corecta pozitia. Planul de tratament este stabilit de medicul ortodont, la fel cum este si in cazul tipului de aparat dentar necesar, in functie de problema cu care se confrunta pacientul respectiv. 

Cele mai citite articole

Dintii inghesuiti sau strambi favorizeaza acumularea de resturi alimentare si placa bacteriana intre ei, care pot fi foarte greu de curatat, contribuind astfel la aparitia cariilor.  De asemenea, boli ale gingiilor, probleme la nivelul articulatiei maxilarului si al muschilor care misca maxilarul, sunt alte efecte pe care le pot avea dintii aliniati incorect. 

Ce fel de aparat dentar se poate alege? 

Cu toate ca alegerea tipului de aparat dentar folosit pentru corectarea pozitiei dintilor este ales de medicul ortodont, in functie de gravitatea problemelor si nevoile fiecarui caz in parte, acesta tine cont si de dorinte pacientilor. De aceea, este important ca acestia sa stie ce tipuri de aparate dentare exista: 

  • Aparat dentar metalic – acesta este aparatul dentar clasic, pe care toata lumea il stie datorita braket-urilor metalice, care il fac sa iasa in evidenta, dar al carui pret este unul avantajos;
  • Aparat dentar transparent – in aceasta categorie de aparate dentare intra atat cele realizate din ceramica, dar si cele realizate din safir, deoarece aceste materiale sunt mai discrete si mai putin vizibile;
  • Aparat dentar invizibil – cunoscut si ca aligner, acest tip de aparat dentar se poate da jos pentru a manca si pentru curatare, unul dintre cele mai cunoscute fiind aparat dentar Spark

Trebuie retinut ca tratament cu aparat dentar nu este necesar numai din considerente estetice, ci si pentru sanatatea danturii. 

Cele mai citite articole

Recomandate