Stiri

Cum iti dai seama care strategie de tranzactionare este potrivita pentru tine?

Partea frumoasa la investitii este ca nu toata lumea foloseste aceleasi metode de tranzactionare, asa ca nu se poate vorbi de un mod corect sau gresit de a investi. Problema apare atunci cand oamenii trebuie sa se hotarasca asupra metodei care functioneaza cel mai bine pentru ei, deoarece exista multe optiuni. 

In cadrul unui curs Vestor, se va discuta, printre altele si acest aspect. De aceea, daca o persoana nu stie inca ce metoda de tranzactionare i se potriveste, prin acest curs va obtine toate informatiile de care are nevoie pentru a decide pentru ea. 

Care este o strategie de tranzactionare pentru incepatori? 

Bineinteles, toata lumea isi doreste sa afle care este cel mai bun mod prin care sa-si inceapa investitiile, incat sa nu se riste prea mult. Printre cele mai cunoscute strategii de acest tip se numara si strategia buy and hold. Aceasta presupune cumpararea, in general, de actiuni financiare, pe care oamenii urmeaza sa le pastreze pentru o perioada mai lunga de timp. 

Cele mai citite articole

La polul opus este strategia Swing, in care investitorii cumpara actiuni pe care le pastreaza pentru o perioada scurta de timp, in incercarea de obtine profit. Strategia functioneaza cel mai bine pentru persoanele care au timp limitat si vor sa vada rezultate cat mai repede, dar poate fi folosita si de ceilalti, daca vor sa incerce ceva diferit fata de buy and hold. 

Cum arata o strategie avansata de investitii? 

Dupa ce un investitor prinde experienta in domeniu, se va putea orienta catre niste strategii mai complicate, dar cu un potential ridicat de castig. In functie de experienta fiecarui investitor, unele strategii vor parea mai complicate, iar altele mai simple. O astfel de strategie poate sa fie cea de value investing, care presupune niste cunostinte avansate de matematica. 

Prin urmare, strategia cu care o persoana incepe sa investeasca nu este atat de importanta pe cat s-ar crede, deoarece ea va suferi modificari pe masura ce investitorul obtine din ce in ce mai multe informatii cu privire la tranzactii si isi perfectioneza modul de lucru. 

Cele mai citite articole

Recomandate