Se cauta o barca de pescuit? Piata ofera din ce in ce mai multe optiuni, astfel incat cumpararea barcii de pescuit ideale implica unele decizii anterioare. Expertii in domeniu  ajuta in gasirea unei barci adecvate pentru pescuit. 

Trebuie mentionat inca de la bun inceput ca se poate pescui din orice tip de barca, indiferent cat de mare este. Daca se arunca momeala potrivita intr-un loc bun la momentul potrivit si presupunand ca nu se intentioneaza sa se prinda un ton in timpul unei furtuni, nu conteaza daca cel care pescuieste sta pe scaunele turcoaz ale unui yaht sau intr-o canoe de plastic.

Daca, de exemplu, persoana are deja o barca cu prova deschisa sau un alt tip de barca si  vrea sa  pescuiasca din cand in cand sau chiar sa faca pescuit de performanta, nu exista niciun motiv sa se vanda barca si sa se caute  o barca de pescuit speciala. 

Dar daca pescuitul este o adevarata incantare si este un hobby de mare interes, atunci este logic sa se opteze pentru o barca ce permite ca acest hobby sa fie mai usor, mai sigur si mai eficient. Cel mai important lucru inainte de a incepe este sa se stie ca exista o mare varietate de barci de pescuit din care se poate alege produsul dorit si multe caracteristici si detalii specifice ce trebuie cunocute inainte de a lua o decizie.

Tipuri de barca de pescuit

Cele mai citite articole

Gama de barci de pescuit disponibile pe piata este imensa. Exista de toate, de la caiace de pescuit si barci mici deschise cu motoare electrice si silentioase outboard, la barci de croaziera si chiar barci mari pentru pescuit la mare adancime  cu rezervoare de combustibil uriase si profesionale.

Dar pentru cei mai multi dintre pescarii in cautarea unei barci de pescuit, principala dificultate este de a alege intre cele doua tipuri principale de barci de pescuit: configuratia deschisa, cunoscuta si sub numele de “Consola Centrala”, si configuratia cu cabina sau “cuddy”, care de obicei este denumita si “Walkaround”. 

Se vor gasi barci gonflabile in ambele categorii si totul depinde de confortul pe care fiecare pescar il are in barca pe care o foloseste. Prin urmare, primul si cel mai important aspect este faptul ca o barca de pescuit va trebui sa raspunda tuturor solicitarilor de siguranta si confort ale pescarului. Acest lucru inseamna ca o barca de pescuit va fi aleasa mai ales in functie de experienta pe care pescarul o are cu ambarcatiunile.

Incepatorii vor alege de cele mai multe ori barcile cu configuratie deschisa pentru ca sunt mai usor de lasat la apa si mai usor de folosit. Ceilalti vor alege variante mai complexe de barci. 

Un alt criteriu de selectie a barcii potrivite este locul in care aceasta va fi depozitata. Exista barci care pot fi depozitate mai usor asa cum sunt cele pneumatice cu motorul detasabile, dar si barci care ocupa mult spatiu. Secretul este ca barca sa aiba loc pentru o depozitare economica si totul depinde de disponibilitatea proprietarului in acest sens.

Cele mai citite articole

Recomandate