Diverse

De ce ar trebui sa apelezi la un birou de proiectare constructii?

Putini oameni isi dau seama cat de complicat este sa construiesti – asta pana cand se vor pierde in labirintul optiunilor de proiectare, coduri de constructie, legi de zonare, contractori si asa mai departe. Nu exista doua proiecte de constructii asemanatoare, deci nu exista o cale unica, clara, de urmat.

Arhitectul este singurul profesionist care are educatie, instruire, experienta si viziune pentru a te ghida in intregul proces de proiectare si constructie, de la a te ajuta sa definesti ceea ce doresti sa construiesti pana la a te ajuta sa obtii cel mai mult pentru banii cheltuiti.

Arhitectii vad imaginea de ansamblu. Nu proiecteaza doar patru pereti si un acoperis – creeaza medii totale, interioare si exterioare, care satisfac nevoile functionale si spatii incitante, dinamice in care sa lucrezi si sa traiesti.

Fie ca remodelezi, adaugi sau construiesti de la zero, ajutorul pe care il vei primi de la un birou de proiectare constructii iti poate indruma calea. Lucrand cu antreprenori si alti profesionisti in constructii, arhitectii te pot ajuta sa ajungi la un proiect bine conceput, care sa raspunda nevoilor tale si sa functioneze cu bugetul si intervalul de timp.

Arhitectii rezolva probleme

Cele mai citite articole

Majoritatea proiectelor de constructie incep cu o dorinta sau o nevoie. “Am nevoie de mai mult spatiu pentru fisiere in biroul meu.” Sau „Vrem sa marim casa”. Dar cum se traduce aceasta nevoie sau dorinta si spatiu tridimensional?

Asta este ceea ce arhitectii sunt instruiti sa faca, sa rezolve problemele in moduri creative. Cu cunostintele lor largi de proiectare si constructie, arhitectii iti pot arata alternative si optiuni la care s-ar putea sa nu te gandesti niciodata singur.

Ai nevoie de mai mult spatiu pentru familia ta in crestere? Un arhitect iti poate arata cum sa maresti casa, astfel incat sa nu fie nevoie sa te muti. Nu esti sigur cat de repede va creste afacerea ta? Un arhitect poate proiecta un birou care satisface nevoile tale astazi si poate fi adaptat pentru maine. Ai un buget limitat? Arhitectul cauta modalitati de a face proiectul tau rentabil.

Arhitectii iti pot economisi bani

Serviciile arhitectului reprezinta o investitie inteleapta pentru bani, nu un cost suplimentar pentru proiectul tau. De ce?

  • Deoarece  un proiect bine conceput poate fi construit mai eficient si mai economic. Arhitectii planifica proiectul impreuna cu tine. Pe masura ce ideile tale evolueaza, schimbarile pot fi facute pe hartie mult mai putin costisitoare decat mai tarziu, atunci cand este in curs de constructie. 
  • Deoarece  cladirile eficiente din punct de vedere energetic iti pot economisi bani pe facturile de combustibil pe drum. Un arhitect poate proiecta o cladire pentru a maximiza incalzirea de la soare si pentru a permite intrarea luminii naturale, reducand astfel facturile de incalzire, racire si electricitate in timp.
  • Deoarece  arhitectul poate lucra cu bugetul tau si te poate ajuta sa selectezi materialele si manopera corespunzatoare la un pret corect. Arhitectii dezvolta desene si specificatii pentru a te ajuta sa obtii oferte pentru constructii care se bazeaza pe cerintele tale.
  • Deoarece  un arhitect te poate ajuta sa alegi materiale si finisaje care sa fie durabile, precum si frumoase, economisind costuri frecvente de intretinere si inlocuire. Arhitectii lucreaza pentru a fi la curent cu progresele in ceea ce priveste acoperisurile, lucrarile de caramida, faianta pardoselilor, finisajele de vopsea etc. 
  • Pentru ca  un design bun se vinde. O casa bine proiectata are o valoare de revanzare mai mare. Un magazin bine conceput atrage clientii. Un mediu de lucru bine conceput atrage angajatii si creste productivitatea.

Cele mai citite articole

Recomandate