Diverse

Nu găsești lapte praf tip 2 în timpul pandemiei? Află cu ce îl poți înlocui!

Alimentația copilului sugar de până la 12 luni este o mare provocare pentru orice mămică, indiferent dacă hrănirea în cauză se bazează pe lapte natural sau pe lapte praf.

Dacă copilul are șansa ca să beneficieze de laptele matern lucrurile sunt mai simple din toate punctele de vedere, dar dacă alimentul cu care este hrănit 100% sau în completare este laptele praf apar problemele.

Laptele praf pentru sugari, un produs la mare căutare în ultima perioadă

La mijlocul lunii martie 2020 părinții români au intrat în febra cumpărării compulsive de lapte praf speriați de perspectiva că micuții lor vor suferi de foame dacă pandemia Covid-19 se va prelungi câteva luni bune.

Până la urmă lucrurile s-au mai liniștit, dar nu de tot, dacă ascultăm ceea ce spun medicii renumiți referitor la un posibil val doi de coronavirus care va fi chiar mai puternic decât acesta care s-a prăvălit brusc peste noi cu forța unui tsunami.

Evident, unii dintre copilași vor depăși vârsta de un an în toamna acestui tumultuos 2020, iar odată cu diversificarea alimentației lor îngrijorarea părinților se va calma, dar pentru acei micuți care s-au născut în această primăvară sau se vor naște în lunile imediat următoare spectrul lipsei de lapte praf potrivite sau a prețului prohibitiv la care s-ar putea să se găsească acesta rămâne pentru părinți sau viitorii părinți o sursă importantă de anxietate.

Laptele matern este sigur și în timpul pandemiei de coronavirus

Până în prezent nu s-a relevat faptul că periculosul coronavirus trece în laptele matern al femeilor ce au devenit mame de curând. Ca argument în acest sens se aduce și faptul că în perioada epidemiei de Sars-Cov, rudă mai veche a lui Covid-19, ce s-a manifestat în perioada 2002 – 2003, anticorpi împotriva virusului au fost găsiți în laptele matern al femeilor infectate tunci, dar nu în virusul însuși. Rezultatele actuale confirmă și pentru noul coronavirus același lucru.

Tocmai din acest motiv, având în vedere beneficiile alăptării naturale și rolul atât de important al laptelui matern care nu permite transmiterea virusurilor respiratorii de acest fel, UNICEF-ul a spus că mamele își pot alăpta și acum sugarii, respectând toate măsurile de precauție indicate de către medici.

Ce faci dacă nu găsești laptele praf pentru sugari pe care îl cumpărai înainte de pandemie?

Problemele apar în momentul în care un copil este hrănit cu lapte praf, dar nu se mai găsește în aceste luni acea marcă de lapte cu care micuțul era obișnuit până la momentul anterior lui martie 2020.

Cele mai citite articole

Medicii pediatri liniștesc mămicile afirmând că dacă apare această provocare este posibil să se utilizeze și o altă marcă de lapte praf, deoarece toate preparatele de acest gen au o compoziție nutritivă similară, în conformitate cu legislația existentă pe plan european.

Singurul lucru de care trebuie ca să se țină seama este faptul că nu trebuie să se utilizeze în alimentația unui copil cu vârsta între 0 și 6 luni o formulă de lapte pentru etapa 2 de dezvoltare a sa.

În schimb, pentru un sugar cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 luni alimentat artificial cu lapte praf, dacă nu puteți găsi formula de lapte praf tip 2, atunci este posibil să se folosească și formule pentru etapa 1 de viață (recomandată pentru copii între 0 și 6 luni).

Așadar, formula de lapte praf tip 1 pentru sugari poate fi folosită pe parcursul întregului prim an de viață, dacă nu se pot procura formule de lapte praf tip 2.

Iată un lucru eliberator de stres pentru mulți părinți care folosesc în alimentația copilașilor lor lapte praf normal.

Formulele de lapte praf speciale pentru sugari, mai ușor de găsit online acum decât laptele praf normal

Evident, dacă sugarul are anumite probleme de nutriție, atunci medicul pediatru va fi acela care va recomanda formula de lapte praf cea mai potrivită pentru micuț.

Este posibil ca aceste feluri de lapte praf special să fie chiar mai ușor de procurat în timpul pandemiei și post-pandemie Covid-19, deoarece și cererea de asemenea produse este mai mică decât aceea de lapte praf pentru copiii sănătoși.

Comandă lapte praf online, dacă nu reușești să îl găsești la farmacie sau în supermarket

Totuși, indicat este ca să nu hrăniți sugarul mai mare de 6 luni cu lapte pentru prima etapă de dezvoltare doar pentru că în prima farmacie sau supermarket în care ați fost nu l-ați găsit decât pe acesta!

Încercați să comandați marca de lapte praf tip 2 dintr-un magazin serios de pe internet, deoarece este posibil ca să găsiți produsul ce vă interesează cu o probabilitate mult mai mare decât într-o farmacie de cartier, unde fluxul de cumpărători este sporit în această perioadă și tendința de a cumpăra în cantități excesive este prezentă din pricina panicii că nu se va mai găsi în viitor.

Cele mai citite articole

Recomandate