Diverse

Stii cum sa alegi ceasuri barbati pentru un cadou de calitate? Specialistii te sfatuiesc!

Poate cele mai importante accesorii pe care le poarta domnii din cele mai vechi timpuri, modelele de ceasuri barbatesti reprezinta un cadou frumos si un mod de a le arata aprecierea si dragostea. Persoanele care cauta un cadou deosebit pentru tata, bunic, iubit, sot, pentru sef sau frate, un coleg de munca s.a.m.d., au posibilitatea de a comanda online un ceas pentru barbati util, durabil si estetic.

Cele mai importante criterii in alegerea unor ceasuri barbati de calitate

Unul din cele mai importante criterii pe care trebuie sa le aiba in vedere persoanele care cauta sa investeasca in ceasuri barbati consta in tipul mecanismului. Mecanismul ceasului este foarte important, pentru ca in functie de acesta se poate stabili nu numai durabilitatea, ci si caracterul estetic al ceasului.

Exista, la momentul actual trei tipuri de mecanisme, si anume mecanismul pe quartz, mecanic sau automatic. Mecanismul pe quartz foloseste o baterie, cel mecanic foloseste tensionarea arcului care pune in functiune ceasul, iar cel automatic foloseste energia creata de miscarea unui rotor in interiorul ceasului.

Cele mai citite articole

Pentru a face alegerea potrivita, este important sa se tina cont si de dimensiunea cadranului. Un ceas cu un cadran mare poate fi incomod pe o incheietura mica sau la haine elegante. Sticla ceasului este un alt criteriu de care cumparatorii trebuie sa tina cont, fie ca achizitioneaza ceasuri pentru ei sau pentru altii. Exista pe piata ceasuri cu sticla din cristal safir si cu sticla din cristal mineral, dar si cu sticla din plexiglass, un plastic dur dar folosit la ceasurile de slaba calitate.

Un ceas barbatesc bun trebuie sa fie rezistent la apa, deoarece unele activitati din timpul zilei ale barbatilor pot implica udarea mainilor pana la cot. Mai mult de atat, stilul vestimentar al barbatilor carora li se ofera un astfel de cadou trebuie sa se potriveasca cu ceasul ales.

Prin urmare, un ceas barbatesc sport se va potrivi barbatilor care fac un sport, alearga sau au tinute in garderoba de acest fel. De regula, ceasul sport are si caracteristici suplimentare care ii ajuta pe acestia sa se descurce mai bine, indiferent de situatie, precum cronometru. Pe de alta parte, ceasurile fashion nu prea sunt potrivite pentru barbati, dar cele simple li se potrivesc celor care adopta un stil casual, casual chic sau smart casual.

Materialele din care sunt confectionate ceasurile conteza la fel de mult. Otelul inoxidabil, ceramica si titanul sunt cele recomandate de specialisti. Ceasurile de lux, in special, sunt confectionate din materiale pretioase, insa sunt foarte scumpe. Materialul din care este confectionata bratara ceasului conteaza foarte mult. Sunt ceasuri barbatesti cu bratari metalice, din plastic sau din silicon si bratari din piele.

Nu in ultimul rand, bugetul alocat achizitionarii ceasului este foarte important. Un ceas bun nu va fi niciodata foarte ieftin, insa un ceas foarte scump nu este neaparat foarte durabil, ci este realizat din materiale scumpe si metale pretioase. Persoanele interesate de achizitionarea unui ceas barbatesc trebuie sa se informeze in legatura cu ceasurile disponibile pe piata, cu brandurile potrivite pentru bugetul lor si in legatura cu distribuitorii.

Cele mai citite articole

Recomandate