Antalya este un oras turistic si o destinatie preferata de turisti datorita naturii sale pitoresti si temperaturii moderate. Ai de gand sa calatoresti in Turcia si sa vizitezi coasta de sud? Descopera selectia noastra de lucruri de neratat de facut in Antalya!

O metropola si o statiune de litoral situata pe coasta de sud-vest a Turciei, Antalya este capitala turistica a Marii Mediteranei turcesti si unul dintre cele mai aglomerate orase de pe litoral din lume. Cu 2.328.555 de locuitori si 9 milioane de vizitatori pe an, Antalya este supranumita „Riviera turceasca”. Fondata de Attalus al II-lea (Rege al Pergamului) in anul 150 i.Hr., orasul a fost la randul sau ravnit si ocupat de romani, bizantini, selgiucizi inainte de a cadea in mainile Imperiului Otoman (1299-1924). Cu un trecut bogat datand din epoca romana, Antalya a jucat intotdeauna un rol principal in estul Mediteranei. Ce sa faci in Antalya daca iti cumperi un charter Antalya? Cele mai multe dintre cele mai interesante activitati de facut pentru a vizita Antalya sunt situate de-a lungul coastei: plaje, cartiere si monumente istorice, specialitati culinare, vizite culturale.

Pentru a te ajuta sa te pregatesti pentru calatoria ta pentru care probabil cauti ce sa faci de cand ai rezervat biletul de avion, am cautat lucrurile esentiale de facut pentru a vizita Antalya.

Orasul Vechi

Destinatie turistica emblematica a Turciei mediteraneene, Antalya rimeaza si cu turismul de masa si consumul ostentativ de catre turistii instariti si bogati. In ciuda tuturor, orasul a reusit sa-si pastreze farmecul istoric si autenticitatea. Orasul vechi Antalya, numit Kaleici, cartierul vechi este un labirint de strazi pietonale si comerciale. Kaleici este construit pe un afloriment stancos pe marginea unei stanci abrupte, sub care se afla un vechi port, acum reabilitat intr-un port modern. Este, evident, o necesitate pentru toti cei care vin sa viziteze Antalya.

Viziteaza muzeele din Antalya

Cel putin cinci muzee se numara printre cele care trebuie vazute. Muzeul Antalya este unul dintre cele mai mari din Turcia, urmareste istoria Anatoliei. Ar fi pacat sa vii sa vizitezi Antalya fara sa vizitezi casa-muzeu Atatürk, care este dedicata lui Mustafa Kemal Atatürk, primul presedinte al Republicii Turcia dupa caderea Imperiului Otoman.

Vezi Poarta lui Hadrian

Poarta lui Hadrian – cunoscuta sub numele de Üçkapılar – este un arc de triumf situat in Kaleici, construit dupa efigia imparatului roman Hadrian (117-138). Formata din trei arcade, este considerata cea mai frumoasa poarta a Pamfiliei (numele antic al regiunii Antalya).

Cascadele Düden

Cascadele Düden, la 10 kilometri nord de Antalya, aceste cascade sunt unul dintre locurile care nu trebuie ratate in timpul unui sejur in sudul Turciei pentru a vizita Antalya. Cascadele, inalte de vreo douazeci de metri, sunt inconjurate de natura, ideala pentru drumetii si plimbari. 

Canionul Köprülü

A face sport este chiar posibil! Mergi in nordul orasului pentru a cobori din Canionul Köprülü si bucura-te de o adrenalina placuta in apele agitate ale raului Köprüçay. Va trebui sa iti planifici o zi buna pentru a te bucura din plin de rafting si de sit: coborarea are 14 kilometri lungime!

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa de email nu va fi publicata.

Recomandate