Sunt unele jocuri care nu se demodează niciodată. Regulile se învață din generație în generație, iar tinerii sunt foarte atrași de ele încă de când le descoperă. Noi am făcut o selecție cu cele mai cunoscute 5 și vi le vom dezvălui în acest articol.

Lista noastră este următoarea:

1. Șeptică – Este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din România. E un joc care iți dezvoltă spiritul de competiție, dar și capacitatea de a memora. În același timp, este amuzant și se poate juca în echipă, dacă sunt 4 jucători. Dacă sunt doi sau trei jucători, fiecare va juca pentru el. La șeptică se aleg 32 de cărți, cele de la 7 în sus și așii. Inițial, fiecare jucător primește patru cărți la întâmplare. Apoi, la finalul fiecărei runde se primesc noi cărți. Cele mai importante cărți sunt cele de 10 și A, în timp ce cele de 7 sunt posibilitatea de a tăia. În schimb, dacă în joc se află trei jucători, și cei doi optari devin tăieturi. Cel care la final obține cei mai mulți ași sau zece este considerat câștigător.

Cele mai citite articole

2. Bingo – Istoria acestui joc a început în jurul anului 1530 în Italia și de atunci succesul său a fost în creștere. Este un joc de societate, care are menirea să aducă oamenii la un loc și care oferă o șansă fiecăruia. În România, jocul de bingo a apărut la începutul anilor ’90 și a fost primit cu brațele deschise, existând chiar și emisiuni televizate despre acest joc. Pe măsură ce anii au trecut, în orașele importante au apărut și tot mai multe săli de bingo. Odată cu dezvoltările tehnologice, jocul de bingo s-a adaptat la noile realități și acum poate fi jucat și pe Internet la Unibet Online Casino, în mai multe versiuni.

3. Șotron – Cu siguranță ne aducem aminte de acest joc pe care l-am practicat în copilărie. Și partea bună este că prin parcuri sau prin fața blocurilor încă mai vedem copii care se distrează astfel. Dacă ați uitat regulile, vă spunem că jucătorul trebuie să arunce inițial o piatră sau un băț într-una dintre figurile geometrice (de la 1 la 8), apoi să parcurgă traseul dus-întors într-un picior fără să calce liniile sau în afara șotronului. Șotronul este un joc prezent la nivel global, din Austria până în Chile sau Comore.

4. Counter Strike: Și acesta este unul dintre cele mai longevive jocuri și aduce la un loc oameni de toate genurile, indiferent dacă sunt pasionați de politică, tehnologie sau altele. Counter Strike, în versiunea sa actuală CS:GO, continuă să strângă constant peste  500 de mii de oameni pe serverele Steam, atrași de acțiunea și competitivitatea generate de acest joc. În aceste condiții, putem spune că CS:GO este unul dintre jocurile cu un succes constant de la an la an.

5. 8 Ball Pool – La un deceniu de la apariție, 8 Ball Pool rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de pe Facebook. Poți să joci biliard cu prieteni sau necunoscuți și sunt o mulțime de oameni care îl practică. În plus, în aplicația dedicată, cei de la Miniclip au anunțat că au trecut de pragul celor de 70 de milioane de jucători. De asemenea, cei de la Miniclip spun că 8 Ball Pool este cel mai popular joc pe care l-au creat vreodată. Faptul că este atât de simplu și intuitiv face din 8 Ball Pool un joc peste care anii nu au trecut și care este încă la modă și în zilele noastre, drept dovadă stând numărul mare de jucători pe care îl are.

Cele mai citite articole

Recomandate