Atât în online, cât și în persoană, psihologii oferă clienților ajutor profesional și abordează provocările legate de sănătatea mintală. Indiferent de natura și de cauza problemei, psihologii sunt autorizați să ofere sprijin terapeutic. 

Tot mai multe persoane au nevoie de consiliere din partea unui psiholog pentru a se simți mai bine și pentru a căuta împreună soluții la problemele care îi tulbură. Totuși, o mare parte dintre aceștia ezită să meargă la terapie din diverse motive. Fie falsele prejudecăți sociale, fie teama de a fi vulnerabil și de a se deschide în fața unui străin, fie lipsa timpului. 

O alternativă mai accesibilă este terapia online

În ultima vreme, tot mai multe persoane apelează la psihologi online pentru că se simt mai confortabil. Ideea de terapie îi sperie pe mulți oameni, iar în acest fel pot fi mai relaxați și mai deschiși.Un psiholog online nu este diferit de un psiholog pe care o persoană l-ar întâlni într-un birou. Aceștia au diplomă în psihologie, precum și pregătirea profesională și abilitățile necesare pentru a ajuta pe cineva să facă față provocărilor vieții și problemelor de sănătate mintală. După o perioadă de studii și de formare, psihologii devin autorizați să pună diagnostic și să determine cea mai bună formă de tratament. 

Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală

Cele mai citite articole

Oamenii se confruntă cu o varietate de probleme care apar din cauza rutinei, a stresului, a lumii moderne, care îi obosește și care îi presează. Teama de viitor, pierderea unei persoane dragi sau inadaptarea în societate sunt doar câteva dintre motivele care contribuie la dereglarea sănătății mintale. Printre cele mai frecvente probleme se numără depresia și anxietatea, stres, tulburare obsesiv-compulsivă, stres post-traumatic. 

Depresia – boala secolului

Copii, adolescenți, adulți sau vârstnici – în rândul întregii populații depresia se manifestă tot mai des. Este important ca orice persoană să știe să identifice persoanele care se află în suferință și care au nevoie de ajutor din partea unui specialist. Depresia este o tulburare de dispoziție care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului. Aceasta afectează modul în care o persoană simte, gândește și se comportă. O persoană care suferă de depresie își pierde treptat interesul pentru activitățile care cândva îi făceau fericiți, își pierde orice urmă de optimism și în general, pofta de a mai trăi.

În această situație, cei aflați în suferință au nevoie de ajutor specializat. Dacă nu primesc ajutor, simptomele se pot agrava și pot provoca comportamente suicidare și autovătămare. Aceste persoane pot alege să meargă la terapie cu ajutorul îndrumării și susținerii din partea familiei, deoarece este o decizie necesară și dificilă sau pot opta pentru o variantă modernă, care nu le mai impune contactul fizic și care le permite să fie mai relaxați – apelarea la psihologi online. 

Este poate cea mai bună alternativă pentru persoanele care ezită să apeleze la terapia tradițională în cabinet. Cu ajutorul telefonului, o persoană poate comunica cu psihologi prin mesaje online, mesaje vocale și video, fiind o formă de consiliere rapidă, accesibilă și convenabilă.

Cele mai citite articole

Recomandate