Balustrada scarii (principale) ocupa un loc esential intr-o casa. Acesta este intr-adevar un element important care asigura siguranta locuitorilor. Dar joaca si un rol decisiv in ceea ce priveste designul interior. Alegerea unei balustrade sticla depinde desigur de mai multi factori. In orice caz, o balustrada de sticla are avantaje interesante. Iata mai multe informatii.

Concentreaza-te pe avantajele optarii pentru o balustrada de sticla

Sticla are avantaje semnificative fata de lemn sau otel inoxidabil. Ramane ideala pentru modernizarea unui interior clasic. Intr-adevar, este foarte posibil sa instalezi o balustrada de sticla pe o scara (interioara sau exterioara). Datorita capacitatii sale de a reflecta lumina, acest material contribuie la infrumusetarea interiorului unei case. In mod clar, aduce un plus de originalitate camerei. 

Transparenta si fragila, sticla ofera un efect optic special care va mari spatiul construit. In plus, merge perfect cu toate stilurile. Dar se adreseaza in special celor care au o slabiciune pentru decorarea contemporana. De asemenea, este posibil sa o combini cu alte materiale precum lemnul, aluminiul sau otelul inoxidabil. Datorita versatilitatii sale, sticla lasa posibilitatea de a personaliza decorul interior al unei case. Desigur, proprietarul unei case in stil clasic (traditional) isi poate infrumuseta scara cu acest material.

Cele mai citite articole

Trebuie remarcat faptul ca sticla este un material format din silicati alcalini. Cu alte cuvinte, este atat puternic, cat si rezistent la zgarieturi si pete. Evident, nu toate modelele de sticla vandute pe piata sunt create la fel. Motiv pentru care este mai bine sa alegi produse de inalta calitate. Inutil sa spun ca unele tipuri de sticla sunt fragile. Prin urmare, este necesar sa te gandesti cu atentie inainte de orice decizie atunci cand cumperi balustrada de sticla. In orice caz, sticla nu necesita nicio intretinere speciala. Prin urmare, o bara de protectie din acest material este usor de curatat. Dar, pentru a-si pastra stralucirea, este recomandabil sa o speli regulat, mai ales daca exista copii in casa. 

Dar calitatea unei balustrade din sticla?

Dupa cum se stie deja, exista diferite tipuri de sticla de balustrada pe piata. Dintr-un punct de vedere concret, este mai bine sa mergi la cele mai bune dintre ele. Alegerea unei balustrade de sticla depinde de nevoile proprietarului casei. 

Sticla pentru balustrade vandute pe piata nu are aceleasi calitati. Unele dintre ele sunt mai fragile. Dar cele mai bune sunt mai robuste. Pentru a evita orice surpriza neplacuta, exista cateva lucruri de luat in considerare la cumparare. 

Asa cum am mentionat mai devreme, sticla laminata temperata ramane campionul in ceea ce priveste rezistenta la impact. De asemenea, rezista vanturilor puternice in cazul instalarii in exterior. Dar modelele clasice nu au aceasta calitate. In orice caz, grosimea sticlei pentru balustrada este un criteriu important de verificat in momentul cumpararii. 

Cele mai citite articole

Recomandate