Stiri

Cum se pregateste biberonul si ce apa alegi pentru sugar?

De la 6 luni, poti trece la laptele praf Hipp de continuare daca diversificarea alimentelor  este bine stabilita. De la 10-12 luni pana la 3 ani, bebelusul tau are nevoie de cel putin  500 ml de lapte de crestere pe zi , intotdeauna in paralel cu o dieta variata.

Lapte praf pudra sau lichid: ce lapte praf sa alegi pentru copilul tau?

Formulele pentru sugari vin in doua forme. In pulbere: preparatul va fi reconstituit in sticla datorita adaugarii de apa slab mineralizata. Fiecare masura care este disponibila in cutia pentru lapte pentru sugari, iti permite sa masori cantitatea potrivita pentru 30 ml de lichid. Pentru o sticla de 90 ml, vei numara, prin urmare: 3 masuri de nivel de lapte praf X 90 ml de apa.

Laptele pentru sugari este, de asemenea, disponibil sub forma lichida, in recipiente in medie de 25 cl la 1 litru. Principalul avantaj al acestui lapte lichid este ca va fi gata de utilizare si, prin urmare, este foarte practic pentru calatorii! Te rugam sa retii ca odata deschis, laptele lichid pentru sugari poate fi pastrat doar cel mult 48 de ore in frigider, apoi nu il mai poti folosi.

Ce apa pentru un nou-nascut?

Daca utilizezi lapte praf Hipp, trebuie sa adaugi apa in biberonul bebelusului. Ai grija sa alegi o apa minerala saraca in minerale pentru a nu supradoza laptele si a provoca constipatie la copilul tau.

Cele mai citite articole

Daca ai preferat laptele pentru sugari sub forma lichida, nu este necesar sa ii dai bebelusului mai multa apa inainte de 4 sau 6 luni. Incepand cu varsta de 6 luni in medie, se recomanda administrarea sugarului tau cam un litru de apa pe zi.

Cum sa calculezi doza de lapte praf pe care sa o dai bebelusului?

O alta modalitate de a te asigura ca sunt ascultate nevoile bebelusului tau, mai degraba decat sa urmezi recomandarile de la o luna la alta, poti calcula cat de mult lapte praf Hipp are nevoie nou-nascutul tau in functie de greutatea lui. Pentru fiecare kilogram, bebelusul are nevoie de aproximativ 150 ml de alimente pe zi.

Daca bebelusul tau cantareste, de exemplu, 3 kilograme si 600 de grame, calculeaza ca are nevoie de aproximativ 540 ml pe zi sau 9 sticle de 60 ml.

De unde stii cand sa maresti dozele sticlelor?

Daca observi ca bebelusul este inca agitat dupa mese sau isi termina biberonul foarte repede si complet, poate insemna ca are nevoie de putin mai mult decat media pe care ar trebui sa i-o dai de lapte praf Hipp. In orice caz, discuta acest lucru cu medicul tau pediatru inainte de a modifica cantitatile de alimente date bebelusului tau.

Cele mai citite articole

Recomandate