Tehnologia este pretutindeni în zilele noastre. Fie că vorbim despre felul în care faci cumpărături, te distrezi sau înveți lucruri noi, toate aceste aspecte sunt influențate puternic de tehnologie. Chiar dacă multă lume este reticentă în ceea ce privește ultimele dezvoltări, este bine de știut că acestea nu vor schimba felul în care viața se desfășoară. Mai mult, roboții nu vor lua cu asalt procesele de muncă și nici nu vor înlocui mintea umană. Dacă te întrebi ce tehnologii îți vor îmbunătăți viața în anii următori, găsești răspunsul în rândurile de mai jos.

Inteligența artificială

Inteligența artificială este un sistem format dintr-un calculator sau orice aparat electronic care se apropie de inteligența umană.

În termeni mai simpli, această tehnologie este capabilă să imite fără probleme gândirea umană. Acest lucru se întâmplă pe baza exemplelor pe care le învață, prin repetarea acțiunilor și prin înțelegerea anumitor limbaje.

Un prim aspect în care te ajută inteligența artificială este prevenirea fraudelor. Băncile trimit notificări în mod automat utilizatorilor în cazul unor comportamente diferite de cele obișnuite.

Dacă ai ascultat până acum muzică pe Spotify sau ai vizionat filme pe Netflix, trebuie să știi că aceste platforme folosesc această tehnologie în mod constant pentru a-ți oferi recomandări.

Tehnologia 5G

Multă lume este conștientă de antenele 4G și se întreabă de ce avem nevoie de tehnologia 5G în viața noastră? Ei bine, diferența este una majoră. Pe scurt, internetul este de până la 100 de ori mai rapid cu un semnal mai puternic, posibilitatea de conectare a mai multor dispozitive și latență aproape de zero.

O altă întrebuințare este în telemedicină. O dezvoltare a viitorului care pare încă un scenariu de filme științifico-fantastice este cabina în care pacienții pot să intre pentru a comunica în timp real cu medicii lor. Ei vor putea lua date despre starea lor de sănătate inclusiv glicemie, colesterol, tensiune arterială și altele.

În ceea ce privește rețelele de socializare, experiența din viitor va fi una mai interactivă. Vei putea urmări performanța unui artist prin intermediul camerelor de înaltă calitate sau vei putea experimenta adrenalina pe care o resimte un schior în timpul unei competiții sportive.

Realitatea virtuală

Cele mai citite articole

Realitatea virtuală nu mai este o noutate, dar oamenii abia îi descoperă beneficiile și încep să o folosească din ce în ce mai mult. Multe sectoare ale vieții au introdus cu succes această tehnologie.

Învățatul devine mai ușor deoarece oamenii văd diferite concepte în fața ochilor. Când vine vorba de divertisment, cluburile, cazinourile sau chiar și facilitățile sportive transformă realitatea virtuală într-o normalitate. În cuvinte simple, ai acces la pacanele online de acasă și vezi diverse activități prin intermediul căștii de realitate virtuală. Totuși, poți oricând să recreezi aceeași experiență de pe telefonul mobil dacă vrei să te joci singur sau îi poți ruga pe prietenii tăi să se alăture.

Imprimante 3D

Nici această dezvoltare nu mai este chiar o noutate, din în ciuda acestui lucru beneficiile sunt extraordinare. Spre exemplu, când vine vorba de a crea un mulaj, medicii au parte de un asistent de-a dreptul util.

În loc să porți o bucată de ghips care este tare și te incomodează mult în viața de zi cu zi, o imprimantă 3D oferă o alternativă mult mai bună care se potrivește perfect pacientului și este realizată dintr-un material mult mai comod.

Aceasta este doar una dintre întrebuințările care le va ușura munca medicilor și le va oferi cercetătorilor o nouă pistă pentru a-și îmbunătăți munca.

Mașinile electrice

În prezent, din ce în ce mai multe persoane se orientează către mașinile electrice sau hibrid. Unul dintre cele mai evidente beneficii este reducerea cheltuielilor la combustibil.

Un alt lucru la fel de important este faptul că aceste automobile reduc emisiile și ajută la conservarea planetei.

Tehnologia îmbunătățită a făcut ca bateriile de la mașină să aibă o durată de viață mai lungă lucru care va permite în viitor posibilitatea de folosire a mașinilor cu pilot automat la scară largă. Există deja țări care au mijloace de transport în comun bazate în totalitate pe pilot automat.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante tehnologii care îți vor îmbunătăți viața în anii ce urmează. Unele dintre acestea sunt deja prezente și folosite la scară largă chiar dacă nu în mod conștient, așa cum este în cazul tranzacțiilor la bancă. Însă altele sunt descoperiri importante care nu pot fi trecute cu vederea, precum cele din domeniul medical.

Cele mai citite articole

Recomandate